Huid vernieuwen met microneedling - Face to Care Amsterdam

Microneedling

Wat is Micro Needling Therapie?

Micro needling therapie is de nieuwste needling techniek om de huid te vernieuwen. Er worden fijne naaldjes gebruikt, waarmee nauwkeurig gewerkt kan worden. Doordat de huid in de diepte wordt vernieuwd herstelt deze van binnenuit, een frissere en egalere huid is het resultaat. Met deze techniek is de hersteltijd stukken korter en de behandeling comfortabeler ten opzichte van oudere technieken.

De behandeling

Met fijne vibrerende naaldjes van 0,25 mm tot 2,5 mm worden er kleine kanaaltjes in het bindweefsel gemaakt. Door de prikkeling komen er groeifactoren vrij die  de aanmaak van collageen en elastine op gang brengen. Hierdoor herstelt de huid zich van binnenuit voor een sterkere, weerbaardere en egalere huid. Het vernieuwen van de huid duurt ongeveer twee tot vier weken. Een optimaal resultaat wordt na een aantal behandelingen bereikt. Deze behandelingen vinden om de twee weken plaats, in de tussentijd krijgt je huid de kans te herstellen en zijn de resultaten van de voorgaande behandeling zichtbaar.

Wanneer micro needling?

  • Littekens door bijvoorbeeld acne of brandwonden
  • Een door zon beschadigde huid
  • Grove poriën en/of grove huidstructuur
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Cellulitis
  • Striae (striemen)
  • Pigmentvlekjes

 

Na de behandeling

Iedere huid is anders en reageert verschillend op de behandeling. In de meeste gevallen  ziet de huid wat rood. Ook kun je een licht prikkelend gevoel ervaren en kan je huid wat gaan schilferen. Meestal is dit na een paar uur hersteld en kun je weer make-up gebruiken. Met Micro Needling Therapie wordt de beschermende functie van de huid niet aangetast en daarom is een specifieke nazorg niet noodzakelijk.

Verschillende huidtypes

Micro Needling Therapie bestaat uit een kuur van meerdere behandelingen. Ieder huidtype heeft een andere behandeling nodig. Om te bepalen welke behandeling geschikt is voor jouw huidtype en hoeveel behandelingen er nodig zijn wordt er voorafgaand aan de kuur een huidanalyse gemaakt om inzicht te krijgen in jouw specifieke huidtype.