Huid vernieuwen met microneedling - Face to Care Amsterdam

Acne Littekens Behandelen

Alsof acne nog niet vervelend genoeg is, deze rode puistjes kunnen ook nog voor permanente schade zorgen: acnelittekens.

Wat zijn acnelittekens?

Littekens zijn het gevolg van een beschadiging van de huid, vaak veroorzaakt door acne. Hoe groter de wond, hoe groter het litteken. Vooral op goed zichtbare plekken is het onaangenaam om een litteken te hebben. Naast het feit dat ze niet mooi zijn, kunnen littekens ook nog andere klachten met zich meebrengen. Jeuk en pijn bijvoorbeeld.

Hoe ontstaan de littekens?

Bij acne ontstaan soms onderliggende ontstekingen. Hierdoor kan het genezingsproces niet goed verlopen, waardoor littekens kunnen ontstaan. Ook een matige vorm van acne kan voor grote littekens zorgen. Dit heeft niets te maken met de mate van acne, maar meer met de manier waarop de huid zichzelf geneest. Sommige mensen hebben daardoor meer kans op littekenvorming dan anderen.

De regel is:
“Hoe sneller actie je onderneemt, hoe groter de kans van slagen”

Zo kom je ervan af

Littekens zijn goed te behandelen of op zijn minst flink te verminderen. Van te voren kunnen we je informeren over de resultaten die je van de behandeling kunt verwachten. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk zo snel mogelijk na het ontstaan van het litteken te beginnen met de behandeling.

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis intake gesprek in.

Face to care Amsterdam