Steelwratjes Verwijderen

Steelwratten verwijderen

Steelwratten komen meestal aan de hals, romp, oogleden, oksels, liezen en soms in het gezicht voor. Het is een klein huiduitstulpinkje op de huid. 45% van de mensen heeft wel eens een steelwratje en tijdens de zwangerschap kan het aantal toenemen. Al zijn steelwratjes ongevaarlijk, meestal willen mensen ze om cosmetische redenen toch laten verwijderen.

Wat zijn steelwratjes?

Een steelwratje is een klein aangroeisel op de huid, in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Het zijn gesteelde rubberachtige, zachte goedaardige huidtumoren. Meestal zijn ze huidkleurig, soms iets donkerder van kleur. Het kan gaan om een enkel steelwratje, maar soms komen ze ook in groepjes voor. Steelwratjes zijn niet besmettelijk.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Onderzoekers begrijpen nog niet helemaal wat steelwratjes veroorzaakt. Wel weten we dat het hoogstwaarschijnlijk ontstaat door wrijving van de huid. Al is dit nog niet bewezen.

Wat kun je eraan doen?

Steelwratjes verdwijnen niet vanzelf. Heb je een steelwratje waar je vanaf wilt, dan kunnen we deze snel en eenvoudig verwijderen. Het kan zijn dat er na de behandeling een klein korstje ontstaat, maar je houdt er geen littekens aan over.

Wil je een steelwratje laten verwijderen? Maak snel een afspraak!